Rólam

Rácz Beatrix vagyok, viselkedéselemző, coach a koraszulottek.blog.hu szerzője. Mindazok beszélgető partnere, akik úgy érzik, életük egy pontján elakadtak, szeretnének ezen változtatni és szívesen továbblépnének.

Ugyanakkor, gyermekkorom óta önmagamat és másokat megismerni vágyó, útkereső, titkon idealista és örök álmodozó. Eredetileg mérnök, de egy ideje – vagy talán mindig is – embertársaimon segítő.

Ebbe az irányba saját fájdalmaim, félelmeim, nehézségeim vittek. Az önismeret útját járva sok módszert kipróbáltam, sokfelé kalandoztam és teszem ezt ma is, hogy minél szélesebb perspektívából szemlélhessem a világot. Tanulok, fejlődök, változok és formálódok magam is.

Időközben rájöttem, hogy a segítő munka számomra “nem hivatás, hanem hitvallás és nem én választottam, hanem ő választott engem”. Igyekszem hát megfelelni a feladatnak és eszerint élni.

Hiszem, hogy a folyamatos önismereti munka, a tudásom további bővítése elengedhetetlen ahhoz, hogy még jobb segítő legyek. Mindezek ellenére a tapasztalatot mégsem években, bizonyítványokban mérem, hanem élményekben, érzésekben, pillanatokban…

Rácz Beatrix

viselkedéselemző, coach

racz.beatrix@harmonialiget.hu

 

Szakmai tagságok:

 • Magyar Pre- és Perinatális Pszichológiai és Orvostudományi Társaság (MPPPOT) (tag)
 • Magyar Csoportdinamikai és Szervezetdinamikai Egyesület (tag)
 • Magyarországi Coach-Szervezetek Szövetsége  (regisztrált coach)
 • Debreceni Coach Club – DCC (tag)

 

Egyéb szakmai tevékenységek:

 • Melletted a helyem Egyesület – Egyesület a koraszülött ellátásért (MHE) (tag)
 • Életpszichológia Nap utcai Tanácsadó Központ „Aprócska hősök”, koraszülötteket és családjaikat támogató munkacsoport  (önkéntes, coach)

 

Tanulmányok, végzettségek:

 • Pszichológiai tanácsadás és beavatkozás (Pszichológia MA) – Babes-Bolyai Tudományegyetem Pszichológia és  Neveléstudományok Kar Alkalmazott Pszichológia Intézet (BBTE PSZICHOLÓGIA) – folyamatban

 

 • Viselkedéselemző (Pszichológia BA) – Babes-Bolyai Tudományegyetem Pszichológia és  Neveléstudományok Kar Alkalmazott Pszichológia Intézet (BBTE PSZICHOLÓGIA) Szakdolgozatom címe:Koraszülő anyák szorongásának hatása a kisgyermekkori szorongásra.                                                                                                                                                                                            
 • Szomatodráma – (120 órás SzomatoDráma módszer gyakorlati alapképzés, 2014.) – SzomatoDráma
 • Minőségügyi szakmérnök – Debreceni Egyetem MK (DE MK)
 • Okleveles környezetgazdálkodási agrármérnök – Debreceni Egyetem MTK (DE MÉK)

 

Kérj időpontot a következő elérhetőségeim egyikén!

email: racz.beatrix@harmonialiget.hu

facebook: facebook.com/harmonialiget

(…) Vannak emberek, akiknek küldetésük van a Földön. Nap, mint nap olvasva a blogodat úgy gondolom, hogy Te is egy ilyen ember vagy!!! (…) folytasd a Neked kijelölt utat! Mert ne feledd: KÜLDETÉSED VAN!!! És írd a blogodat nap, mint nap, mert csudajó, s egy-egy borongósabb napon én is erőt merítek belőle!!!

Gaál-Tóth Edina

(…)Tiszta szívből jó érzés volt olvasni minden sort – és kívánom, hogy találd meg magad ezerszer is Segítőként. A világnak nagy-nagy szüksége van olyan emberekre mint TE! (…)

Eni

KÉRJ IDŐPONTOT!

PRÓBÁLD KI INGYEN!