Rólam

Bemutatkozás

Örülök, hogy itt vagy! Ez azt jelenti, hogy fontos számodra az önismeret, teszel magadért és a lelki egészségedért. Ez máris egy közös pont bennünk.

Évekkel ezelőtt – a közszférát magam mögött hagyva – azért indítottam el a Harmónialigetet, hogy mindazok beszélgető partnere legyek, akik úgy érzik, életük egy pontján elakadtak, szeretnének ezen változtatni és szívesen továbblépnének.

 

Rácz Betti vagyok, viselkedéselemző, a Koraszülöttek Blog szerzője.

Ugyanakkor, gyermekkorom óta önmagamat és másokat megismerni vágyó, útkereső, titkon idealista és örök álmodozó. Eredetileg mérnök, de egy ideje – vagy talán mindig is – embertársaimon segítő.

 

Ebbe az irányba saját fájdalmaim, félelmeim, nehézségeim vittek. Az önismeret útját járva sok módszert kipróbáltam, sokfelé kalandoztam és teszem ezt ma is, hogy minél szélesebb perspektívából szemlélhessem a világot. Tanulok, fejlődök, változok és formálódok magam is.

 

Időközben rájöttem, hogy a segítő munka számomra “nem hivatás, hanem hitvallás és nem én választottam, hanem ő választott engem“. Igyekszem hát megfelelni a feladatnak és eszerint élni.

 

Hiszem, hogy a folyamatos önismereti munka, a tudásom további bővítése elengedhetetlen ahhoz, hogy még jobb segítő legyek. Mindezek ellenére a tapasztalatot mégsem években, bizonyítványokban mérem, hanem élményekben, érzésekben, pillanatokban…

 

Szeretettel kísérlek utadon!

Rácz Beatrix

viselkedéselemző

 

Időpont egyeztetés:

 

 

Szakmai tagságok:

 • Magyar Pre- és Perinatális Pszichológiai és Orvostudományi Társaság (MPPPOT) (tag)
 • Magyar Családterápiás Egyesület  (tag)
 • Magyar Csoportdinamikai és Szervezetdinamikai Egyesület (tag)
 • Magyarországi Coach-Szervezetek Szövetsége  
 • Debreceni Coach Club – DCC (tag)

 

Egyéb szakmai tevékenységek:

 • Melletted a helyem Egyesület – Egyesület a koraszülött ellátásért (MHE) (tag)
 • Életpszichológia Nap utcai Tanácsadó Központ „Aprócska hősök”, koraszülötteket és családjaikat támogató munkacsoport  (önkéntes)

 

Tanulmányok, végzettségek:

 • Családterapeuta – Magyar Családterápiás Egyesület (MCSE honlapja) – folyamatban 

 

 • Pszichológiai tanácsadás és beavatkozás (Pszichológia MA) – Babes-Bolyai Tudományegyetem Pszichológia és  Neveléstudományok Kar Alkalmazott Pszichológia Intézet (BBTE PSZICHOLÓGIA) – folyamatban

 

 • Viselkedéselemző (Pszichológia BA) – Babes-Bolyai Tudományegyetem Pszichológia és  Neveléstudományok Kar Alkalmazott Pszichológia Intézet (BBTE PSZICHOLÓGIA) Szakdolgozatom címe:Koraszülő anyák szorongásának hatása a kisgyermekkori szorongásra.                                                                                                                                                                                            
 • Szomatodráma – (120 órás SzomatoDráma módszer gyakorlati alapképzés, 2014.) – SzomatoDráma
 • Minőségügyi szakmérnök – Debreceni Egyetem MK (DE MK)
 • Okleveles környezetgazdálkodási agrármérnök – Debreceni Egyetem MTK (DE MÉK)

 

Kérj időpontot a következő elérhetőségeim egyikén!

” (…) Ő nem csak úgy simán segít majd neked, hanem ad. Ad magából. Olyan valamit, amiben benned is hömpölygő folyóvá válik újra a vitalitás. Töltődj fel Bettivel, ha segítőre van szükséged. Én biztosan ŐT ajánlom neked!”

Csete Nia

szupervizor

(…)Tiszta szívből jó érzés volt olvasni minden sort – és kívánom, hogy találd meg magad ezerszer is Segítőként. A világnak nagy-nagy szüksége van olyan emberekre mint TE! (…)

Eni

KÉRJ IDŐPONTOT!

PRÓBÁLD KI INGYEN!