Tégy ma magadért!

Harmónialiget

Bemutatkozás

Ötvös Bernadett

mentálhigiénikus

Gordon tréner

képzésben lévő családterapeuta

otvos.bernadett@harmonialiget.hu

+36 30 484 0600

 

Ötvös Bernadett vagyok mentálhigiénikus, Gordon tréner, képzésben lévő családterapeuta.Úgy érzem segítőként megtaláltam, amit mindig is kerestem, megtaláltam az utamat.

Már gimnáziumban is nagyon élveztem a szociális érzékenység fejlesztő fakultáció keretében eltöltött órákat. Azonban az élet úgy hozta, hogy csak 12 évvel később, Agrár és közgazdász végzettséggel vettem újra az irányt a tudatos lelki fejlődés felé, mikor megszületett az első kisfiam. Azt gondolom, mindenkinek megvan a saját története. Az enyém is, és van saját útja, saját megoldásai is. Ennek meg találásában tartom fontosnak segíteni.

Képződéseim során nagy hatással volt rám a családterápia rendszerszemlélete valamint a Gordon modell, mely sokévi tapasztalata mutatja, hogy az egyenrangú kapcsolattartás és a nyílt tiszta kommunikáció a gyereknevelésben, a munkában és a párkapcsolatban is a legsikeresebb.

 

 

 

Mikor a hétköznapokban azt érezed, összecsaptak fejed felett a hullámok jó, ha eszedbe jut, nem vagy egyedül, sem a kérdéseiddel, sem pedig a nehézségek megoldásában. Ilyenkor kulcsfontosságúak lehetnek a házastársak, rokonok, barátok és adott esetben egy szakember segítő szavai vagy pusztán csak a jelenléte. Fontos számomra az a szemlélet, hogy segítséget kérni, nem szégyellnivaló, hanem természetes és annál hamarabb lehetünk jobban, minél előbb tesszük ezt meg.

mentálhigiéné célja az egészséges lelki élet kialakítása és megtartása. Erre törekszem én is. A tanácsadás során egy olyan biztonságos térben feltétel és ítélkezés nélkül fogadlak el, ahol van lehetőség kívülről rálátni arra, ami éppen foglalkoztat. A fókusz rajtad van és azon, hogy a megküzdőképességed erősödjön. Abban tudok segíteni, hogy tudásodra, saját belső erőforrásaidra támaszkodva, közösen dolgozva megtaláld a kérdéseidre saját válaszaidat az általad motivált témában és életedben helyreálljon az egyensúlyi állapot, melyben jól érzed magad.

Ötvös Detti

Tanulmányok, végzettségek:

Gordon Training International – Gyakorló Gordon Instruktor (2019.)

Magyar Családterápiás Egyesület – Családterápiás módszerspecifikus képzés (folyamatban)

Debreceni Egyetem – Mentálhigiénés szakember (2018)

Budapesti Gazdasági Főiskola – Közgazdász szakmérnök (2003)

Debreceni Egyetem Agrártudományi Centrum – Mezőgazdasági szakigazgatási szervező mérnök (2001)

Szakmai tagságok

 

  • Magyar Családterápiás Egyesület  (tag)

Amiben segíthetek

Életviteli tanácsadás
Kommunikációs problémák
Konfliktuskezelési nehézségek
Anyaságra/apaságra felkészülés
Várandósság, szülés utáni időszak nehézségei
Szülővé válás segítése
Szülő-gyerek kapcsolat konfliktusai
Gyereknevelési kérdések
Párkapcsolati problémák
Családon belüli konfliktusok

Szolgáltatásaink NEM egészségügyi tevékenységek! A hozzánk fordulók lelkileg és mentálisan egészséges emberek. Módszereink nem alkalmasak pszichiátriai tünetek, súlyos pszichés betegségek, illetve bármilyen diagnosztizált pszichiátriai betegség kezelésére. Semmilyen formában nem helyettesíti az orvosi és/vagy pszichoterápiás kezelést.  Kizárólag további támogatást szolgálhatnak. Munkánk során nem diagnosztizálunk és nem alkalmazunk semmilyen gyógyszert.

© HARMÓNIALIGET 2014-2020

MINDEN JOG FENNTARTVA

ADATKEZELÉS

IDŐPONTFOGLALÁS

IMPRESSZUM

KAPCSOLAT

© HARMÓNIALIGET 2014-2020

MINDEN JOG FENNTARTVA

IMPRESSZUM | KAPCSOLAT