Ahhoz, hogy sikeres légy motiváltnak kell lenned. Viszont a motiváció, a lelkesedés olykor kissé alábbhagy a célunk felé vezető úton. Ilyenkor jön jól az a néhány tipp, amivel segítek abban, hogy inspirált maradj a nehezebb napokon is.

Ha végigolvasod az általam javasolt tippeket, első olvasatra evidensnek és semmitmondónak tűnhetnek. Azonban a saját ügyfeleim kapcsán a tapasztalatom az, hogy ha a megvalósításra kerül a sor, akkor bizony mindjárt változik a véleményük. Azonban azt is látom, hogy a klienseim hogyan fejlődnek, hogyan jutnak lépésről lépésre közelebb a céljaikhoz azáltal, hogy nap mint nap elvégzik a következő egyszerű gyakorlatokat.

1. Őrizd meg az egészséged!

 

fitness-332278_1280

 

Talán ez az egyik legfontosabb tényező, nem igaz? De  lássuk mire is gondolok konkrétabban.

Mozogj rendszeresen!

Ezáltal növeled az energiaszinted, csökkented a szervezetedben felgyülemlett stresszt és ezáltal a kedves is jobb lesz majd. Így sokkal könnyebb a céljaidra fókuszálni. Higgy nekem.

Aludj eleget!

Amikor eleget alszol és kipihened magad, sokkal energikusabban ébredsz. Így sokkal több energiád lesz majd arra, hogy azokat a dolgokat csináld amelyek tovább segítenek az utadon. Sőt, az új ötletek, tervek is könnyebben születnek majd meg a fejedben.

Igyál eleget!

Azon túl, hogy a víz fiatalon tart és számos kedvező élettani hatással bír, nagyban segíti a  koncentrációt. A vízhiányt a szervezetünk stresszként éli meg, a stressz pedig vízhiányos állapotot idéz elő. Egyfajta ördögi kör ez, ami jelentősen megterheli a szervezetet. Úgyhogy hajrá, igyunk sokat!

2. Szerezz új ismereteket!

 

dictionary-432041_1280

 

Olvass!

Olvass a célod elérésében téged segítő, inspiráló irodalmat, önfejlesztő könyveket. Ez fenntartja az érdeklődésedet és új ismeretekkel gazdagodsz majd.

Böngéssz!

Az internet világában élünk és nap mint nap tapasztaljuk annak áldásos és káros hatásait egyaránt. Ám a mi esetünkben igencsak pozitív eredményekkel szolgálhat abban az esetben, ha naprakészek szeretnénk lenni adott témával kapcsolatban. Ráadásul rengeteg új ötlettel bővíthetjük eszköztárunkat.

Ötletelj!

Az un. brainstorming segít kibontakoztatni a kreativitásod. És lássuk be, az igazán jó ötletek mind kósza gondolatként kezdték pályafutásukat.

3. Tervezd meg a napodat!

 

write-593333_1280

Tűzz ki feladatokat az adott napra!

Ha minden reggel átgondolod milyen feladatokat kell aznap végrehajtanod, akkor könnyebben megvalósíthatod az aznapi terveidet. Sőt, segíthet még ha rangsort állítasz fel és ebből az első hármat hajtod végre. De azt mindenképpen.

Az 50/10-es szabály!

Hogy mit jelent ez? Azt, hogy egy órából maximum 50 percet fordíts a munkára, a fennmaradó 10-et pedig minden esetben arra, hogy kizökkentsd magad a monotonitásból és lazíts kicsit.

Összegezd a napod!

A napod végén kb 10 percben gondold végig az aznap történteket. Összegezz és vond le a következtetéseket.

4. Tartsd szem előtt azt, ami boldoggá tesz!

 

youth-570881_1280

Fejezd ki a háládat!

Keress az életedben legalább 10 olyan dolgot amiért adott napon hálát adhatsz.

Tarts rendet magad körül!

A rendetlenség elviszi a figyelmedet és az energiádat az igazán fontos dolgokról.

Merülj el a jó dolgokban!

Vedd körbe magad jó dolgokkal! Hagyj elég időt a pihenésre és a kikapcsolódásra, hogy ezáltal feltöltődj és kellő erőbedobással tudd véghezvinni a céljaidat.

Jó munkát! 🙂

Ha tetszett a bejegyzés, gyere és csatlakozz a Harmónialiget Facebook oldalához,  ahol még több érdekességet olvashatsz.

Fotó forrás: www.pixabay.com

Pin It on Pinterest