Life Coaching

Örülök, hogy érdeklődsz a velem való közös munka iránt. Annak, hogy itt vagy, oka van. Segítség gyanánt összegyűjtöttem Neked pár gondolatot a coachinggal kapcsolatban, hogy megkönnyítsem a döntésedet.

 

Mi az a life coaching?

Magyarra általában életvezetési tanácsadóként fordítják a coaching (ejtsd: ’kócsing’) szót.

A coaching valójában nem tanácsadás, sokkal inkább egy ”kommunikációra épülő problémamegoldó módszer, egy személyre szabott fejlesztő folyamat”, ha elakadtál, ha változtatnál, ha továbblépnél.

Egyfajta segítő, támogató tevékenység, egy beszélgetés sorozat köztem és közted.

A beszélgetések során  segítségedre leszek abban, hogy rendet tegyél az életedben, hogy más szemszögből lásd a dolgokat, hogy megtaláld a megfelelő megoldást és a továbblépés lehetőségét.

 

Kinek szól?

Neked szól a coaching, ha:

 • elakadtál az életed egy szakaszán vagy területén;
 • jobban megismernéd magad;
 • elbizonytalanodtál és szeretnél túllépni az adott helyzeten;
 • nehezen kezeled a stresszt;
 • új utakat, célokat, lehetőségeket keresel;
 • szeretnéd növelni a teljesítményedet;
 • szeretnéd megismerni működésedet kihívást jelentő helyzetekben;
 • saját személyiségfejlődésedben látod a megoldást a problémáidra és vállalod is ezért a felelősséget.

 

Miben segít?

 • hozzáállásod, látásmódod megváltozásában;
 • erőforrásaid aktivizálásában;
 • magatartásmintáid megváltoztatásában (konfliktuskezelés, együttműködés stb.);
 • személyes kapcsolataid átalakításában, az azokat érintő elakadások megoldásában (család, párkapcsolat, szakmai kapcsolatok);
 • életvezetési, életmódbeli változások elősegítésében, kompetenciáid fejlesztésében (időgazdálkodás, tárgyalásvezetés stb.);
 • belső egyensúlyod kialakításában/helyreállításában (stresszkezelés, személyes témák stb.) ;
 • önbizalmad fejlesztésében;
 • céljaid kitűzésében és azok elérésében;
 • nehéz élethelyzeteken való átlendülésedben;
 • karrierváltásnál;
 • stb.

 

Mit csinálok én, mint coach?

Segítem a benned rejlő lehetőségek kibontakozását, képességeid fejlesztését/kifejlesztését, a teljesítményed javítását egy adott szituációban, élethelyzetben. Teszem mindezt úgy, hogy nem én mondom meg mit tegyél, hanem abban támogatlak, hogy magad juss el a megfelelő felismeréshez, tudáshoz.
„Én nem halat adok Neked, hanem megtanítalak halászni.”

 

Hogyan működik ez a gyakorlatban?

Ha engem választasz és elérhetőségeim valamelyikén megkeresel, akkor az első lépés, egy ingyenes találkozás, minek során eldöntjük, hogy tudunk-e együtt dolgozni az adott témával kapcsolatban. Meghatározzuk az előttünk álló folyamat célját és legfontosabb pontjait, a felelősséget, az egyéb technikai részleteket és ezt általában írásban is rögzítjük. Majd egy újabb, előre egyeztetett időpontban kezdetét veszi a kb. 4-6 alkalmas ülések/alkalmak sorozata. (Természetesen ezek csak hozzávetőleges számok, az ülések mennyisége csökkenhet és nőhet is a problémád milyenségétől, mélységétől függően.)
Ezt követően hetente, kéthetente – szintén előre egyeztetett időpontokban – találkozunk majd.

Mennyi ideig tart egy-egy alkalom?

Az ülések általában 50-60 percet vesznek igénybe.

Hol találkozunk?

Debrecenben, előre egyeztetett helyszínen.

Jó tudnod, ha mellettem döntesz!

 • A coaching nem “boldogságterápia”, hanem egy olyan módszer, ami segít elboldogulnod az életben és segít megküzdeni az akadályokkal.
 • Nincs alá-fölé rendeltségi viszony közöttünk, egyenrangú partnerként veszünk részt a beszélgetésben.
 • A folyamat során mindig pártatlan, független, őszinte vagyok és teret engedek Neked.
 • Fontos, hogy nyitott légy a változásra, a tanulásra, légy motivált, hogy minél hamarabb elérhesd a kitűzött célt.
 • A coachingnak mindig meghatározott célja van és együttműködésünkön alapul.
 • A coaching segít megtervezni a jövődet – nem feltétlenül a múlton való túllendülést- és segíti vágyaid, álmaid megvalósulását.
 • A coaching nem (pszicho)terápia ahol a középpontban a Te személyiséged áll és aminek segítségével a múltban keresünk választ egy-egy lelki sérülésedre. A terápiában a „miért”, a coachingban a „hogyan” a változáshoz segítő kérdés.
 • A coaching egyéni és a Te személyedre szabottan, hozzád igazodva támogat, hogy elérd a célod.

És végül egy animáció arról, hogy miről is szól a coaching.

 

 

Ha úgy érzed számodra is hasznos lehet a coaching, szeretettel várom jelentkezésed az első INGYENES találkozóra.

Addig is célokkal és lehetőségekkel teli csodás napokat kívánok Neked:

Rácz Beatrix
Business és Life coach,

Kérj időpontot a következő elérhetőségeim egyikén!

Tel: +36 30 611 3956

Email: racz.beatrix@harmonialiget.hu

A gyors és kényelmes kapcsolatfelvételhez használd az alábbi űrlapot!

Olvasd el a coachinggal kapcsolatos írásaimat ide kattintva!

[contact-form-7 404 "Not Found"]

A coachoz, életvezetési tanácsadóhoz fordulók lelkileg és mentálisan egészséges emberek. Módszereim nem alkalmasak pszichiátriai tünetek, súlyos pszichés betegségek, illetve bármilyen diagnosztizált pszichiátriai betegség kezelésére. Semmilyen formában nem helyettesíti az orvosi vagy pszichoterápiás kezelést. Munkám során nem diagnosztizálok és nem alkalmazok semmilyen gyógyszert.

Itt is megtalálsz:

Rólam

Rácz Beatrix vagyok, business és life coach. Mindazok beszélgető partnere, akik úgy érzik, életük egy pontján elakadtak, szeretnének ezen változtatni és szívesen továbblépnének.

Töltsd le INGYEN!

Csatlakozz a Facebookon!

Kövess az Instagram-on!

 A tegnapi levendulás, romantikus hangulatomban, szerettem volna egy levendula+kutya+virágmintás ruha kombóról fotót készíteni. Elmondanám, hogy nem a levendulán múlott... A feladat: keresd a trollt! 🤣 #102/365 #dolgokamiketszeretek #fotokihivas #raczbetti #harmonialiget #lulakutya #trollakutyam #goldenretriever #levendula #debrecen #szeretemakutyam #mik #hungarianblogger #instakutya Amikor a konyhában járva érzem csak, hogy nyár van. De ott nagyon. 🤷‍♀️Ja, és ez a századik fotókihívásos posztom! #100/365 #dolgokamiketszeretek #fotokihivas #harmonialiget #raczbetti #nyar #mutimiteszel Bizsergetően fantasztikus élményben volt részem, ugyanis ma volt a ballagásom Kolozsváron!!! Tudjátok ez nagyon nagy dolog, hogy itt tanulhattam ezen az egyetemen. Voltam már egyetemista máshol, vettem már részt diplomaosztókon, de ez most valahogy más volt. Ez szép volt. Igazán szép. Mert rólunk, diákokról szólt. NEM, EZ NEM DIPLOMAOSZTÓ MÉG, mert a záróvizsga csak ezután következik. (Úgyhogy lehet drukkolni 2 hét múlva. 🤞Igen, itt mások a szokások.) De tudjátok ennek ellenére, hogy ez még hátra van, igazán büszke voltam ma magamra, és az évfolyamtársaimra, akikkel együtt küzdöttünk végig hosszú éveket család, gyerekek és munka mellett. Ez nem olyan volt mint anno. Ez számomra sokkal nehezebb, mégis szebb időszak volt. Sajnos a szüleim már nem élhették meg, hogy végre azt csinálom és tanulom amit szeretek, amiben magamra találtam. A barátnőim szerint anya és apa ma nagyon büszke rám. Remélem igazuk van... Én is büszke vagyok, arra, hogy kolozsvári diák lehetek/lehettem a Babes-Bolyai Tudományegyetemen!!! ‍‍‍🤞#97/365 #dolgokamiketszeretek #fotokihivas #harmonialiget #bbte #pszichologiaszak #pszichologia #kolozsvar #ballagás
 Életemben nem jártam még levendulaföldön. Egészen a mai napig. Mert bizony ezt a szelfit egy ilyen illatos, színpompás, varázslatos kertben készítettem. Ez volt az egyik “bakancslistás” vágyam, ami most teljesült. Fantasztikus élmény volt! Köszönöm @katoephotography az ötletet és az élményt! ☺️ #101/365 #dolgokamiketszeretek #fotokihivas #harmonialiget #raczbetti #levendula #letailevendulas #levendulaföld #létavértes #debrecen Ma intenzív tanulási fokozatra kapcsoltam. 2 hét múlva ilyenkor már túl leszek mindazon amin túl kell lenni. Igyekszem jelen lenni addig is online, válaszolni a levelekre, üzenetekre, de klienseket fogadni most nem tudok (köszi a megértést és a türelmet). Kicsit elvonulok erre az időszakra, de a napi fotokihívás megy tovább, nyugi. ‍♀️ No, puszipacsi mindenkinek! ‍🤞#99/365 #dolgokamiketszeretek #fotokihivas #harmonialiget #raczbetti #allamvizsga #zarovizsga #BBTE #pszichologia #pszichologiaszak #viselkedeselemzo #tanulás #hp #mik #instahun #instablogger Saját termés!!! A 3 tő balkon paradicsomunk ontja a termést. ☺️ Annyira jó!!! #96/354 #dolgokamiketszeretek #fotokihivas #harmonialiget #raczbetti #paradicsom #sajattermes #kert #kerteszkedes

Kövess a Twitteren!


Kövess a Pinteresten is!

Foglalj időpontot!

advertisement

Partnerek

advertisement

Pin It on Pinterest