Képzeljétek, a koraszülés élményemről készült írásommal kapcsolatban megkeresett a katadula.hu oldal üzemeltetője Kovács Katalin dúla, hogy szívesen közzétenné az oldalán.  Nagyon örülök a felkérésnek és hatalmas megtiszteltetésnek érzem.

Katát várandósságom időszakából ismerem. Akkoriban hallottam először a “dúlaságról” és érdeklődve mentem el egy előadására. Mondanom sem kell, hogy nem csalódtam. Egy kedves, szeretetet-, és biztonságot sugárzó, segítőkész ember ült velem szemben és én ittam minden szavát. Nagyon tetszett amit hallottam és azzal a gondolattal a fejemben indultam haza, hogy meg fogom keresni és szeretném ha végigkísérné majd a kisfiam születését. Aztán a sors közbeszólt, mert másnap, a vártnál jóval korábban megszületett az én gyönyörű gyermekem.
A döntésem mellett továbbra is kiállok és ha lesz még egy gyermekem a születésénél szeretném ha egy dúla is velem lenne.
Szívből ajánlom Katát minden kedves kismamának. Olvassátok Őt, kérdezzétek, mert úgy gondolom a születés élménye az egyik legmeghatározóbb mind a gyermekünk mind a saját magunk életében. Erről mint magánember és mint stresszoldó is sokat tudnék mesélni…
Anno a bejegyzésemmel az volt a célom, hogy a hasonló cipőben járó anyukák tudják, nincsenek egyedül. Ha már csak egy embernek adott valamit, akkor megérte. Örülök, hogy sikerült.
És még egyszer, a némileg módosított cikkem:
Az a bizonyos (kora)szülés élmény…
 
Be kell vallanom magamnak, hogy még nem vagyok túl rajta. Nem vagyok túl a kisfiam születésének körülményein, ami olyan mély nyomot hagyott bennem, amit azóta is próbálok helyre rakni. Egyre könnyebb, de időről – időre jön az érzés és leránt. Sokszor álmomban. Számtalanszor hallottam már: Engedd el!, Hagyd már!, Lépj tovább! De ez nem így működik. Még nem megy, mert nincs itt az ideje. El kell „fájnom” a történteket. Meg kell ezt engednem magamnak, hogy aztán emelt fővel, erőtől duzzadva lépjek tovább. Hiszem, hogy vagy megtanulom egyszersmind a leckét, vagy újra és újra megkapom. Így hát keményen dolgozom rajta.
Rátaláltam egy írásomra abból az időszakból.
“… Iszonyú két hét volt, amibe azt hiszem kicsit bele is haltam. A váratlan események sorozata, a kétségbeesés, düh, harag, tehetetlenség, az iszonyú fájdalom, amitől csak nyüszíteni bírsz. Amikor semmit nem tehetsz, csak vársz és imádkozol.  Könyörögsz neki, hogy küzdjön és gyógyuljon meg. Mikor magadat hibáztatod pedig úgy érzed mindent megtettél. Sajog a szíved, mert még csak meg sem érintheted, nem alszol, nem eszel és utálod a nevetést magad körül. Utálod a sok üres mondatot, tanácsot, biztatást. Kit érdekel? Nem veszed fel a telefont, mert nem vagy képes még egyszer végigmondani. Bezárkózol egy világba, a kettőtök világába és kirekesztesz mindent és mindenkit. Zokogsz, rettegsz, hazudsz magadnak, másoknak arról mi történik. Aztán amikor javul, sokat javul és az orvosok szerint meggyógyult attól félsz, nehogy valamilyen maradandó baja legyen. Rettegsz heteken, hónapokon át. Majd egyszer csak elfáradsz és nem küzdesz tovább. Lesz, ami lesz. Ő akkor is az én kincsem, akkor is imádni fogom egész életemben és akkor is büszke leszek rá, mert engem választott. És Ő bízott bennem, tudta, hogy a legjobbat adom majd Neki. Éppen azt, amire szüksége van. Én, csakis én segíthetem, hogy véghezvigye a feladatát…” 
Végigolvasva kavarognak bennem az érzések, de már hálát is tudok érezni – ha még picit is- mert ezáltal most tényleg más emberként ülök itt. Egy olyan emberként, aki képes örülni minden percnek ami megadatik, és iszonyatosan büszke, hogy egy igazi hősnek lehet az édesanyja. Ő a legnagyobb tanítóm eddigi életemben, mert – bár iszonyú volt átélni –  felnyitotta a szemem, hogy kezdjek el élni és látni. Úgy igazán. Még ha közhelyesen is hangzik, de így van. 
Végül arra kérlek most téged, aki lehet hasonló cipőben jártál mint én, gondold végig mit adott Neked ez az időszak? Mert biztos vagyok benne, hogy adott. Csak kérlek nézz kicsit a dolgok mögé.
Martonné Rácz Beatrix
 
stresszoldó (One Brain™ kineziológia)
kvantum-pszichológiai életvezetési tanácsadó
Katát pedig a következő elérhetőségek egyikén tudjátok elérni:
e-mail cím:   katadoula@gmail.com 
telefon: (30) 688 1997

 

Pin It on Pinterest