8-dolog-amit-eddig-nem-tudtal-a-life-coaching-rolAnnak ellenére, hogy a coaching már hosszú évek óta jelen lévő támogató módszer, az a tapasztalatom, hogy nagyon kevesen tudjátok hogyan segítheti a magánéleteteket, a munkátokat.

Hogy konkrétan mi az a life coaching, arról itt olvashatsz.

A legtöbb ember életében legalább egyszer eljön az a pont, hogy valami nem működik, nem kerek a története és változtatni szeretne. Te is átélted már? Vagy éppen benne vagy?

Igen ám, de mi van akkor, ha egyedül nem megy? Ha elakadtál, megrekedtél és azon kapod magad, hogy (jobb esetben) erőlködve próbálkozol és nem jutsz egyről a kettőre, vagy (rosszabb esetben) feladod és beletörődsz a helyzetbe.

„Nekem ez nem megy.”  „ Tudom mit kellene tennem, mégsem csinálom.”

Ismerős mondatok? És igen, a többség leéli így az életét. Feladja álmait, vágyait, önmagát. Pedig  erre a legtöbb esetben nem lenne szükség.

Éppen ezért szeretnék most megosztani 8 dolgot/tényt, ami segíthet elindulni és talán ösztönöz majd arra, hogy megtedd az első lépést és leüljünk beszélgetni.

 

  1. Coachingra alapvetően nincs szüksége az embereknek ahhoz, hogy életben maradjanak. Ez tény. De ha Te azt szeretnéd, hogy felgyorsuljon az életed, változás álljon elő, hogy sikeresebb legyél, akkor egészen előnyös lehet számodra ez a segítség forma.

 

  1. A coaching nem teremt majd számodra rendkívüli életet. Viszont a segítségével Te saját magadnak igen! Ha érzed a vágyat a fejlődésre, akkor ne tétovázz, keress gyorsan egy coachot, aki a segítségedre lesz majd. Vagy gyere el hozzám. Ha pedig megelégszel kevesebbel, mint amit megérdemelnél, akkor ez nem a Te utad.

 

  1. A coaching nem terápia, mentorálás, vagy tanácsadás. Egy coach nem gyógyít érzelmi traumákat, nem ad választ a miértekre, és nem fogja megmondani, hogy mit tegyél.

 

  1. A coaching alapvetően a jövőre alapoz. Vannak olyan helyzetek, amikor a folyamat során egy pillantást kell vetnünk a múltra, de nem időzünk ott és nem próbáljuk megválaszolni a felmerülő miérteket. A jelenben figyeled meg a viselkedésed, tanulod önmagad és ezáltal az energiáid a mi lehetett volna helyett a mi lehet felé irányulnak.

 

life-coaching-wordle

 

  1. A legtöbb embernek csak egy homályos víziója van arról, hogy milyen is a számára ideális élet, hogy mit is szeretne valójában. A coaching segít abban, hogy végre ne a szüleid, a barátaid, a kollégáid, idegenek életét éld, hanem a sajátodat és megtaláld a valódi célodat, céljaidat.

 

  1. Ha már tudatában vagy annak, hogy mi is az, amit el szeretnél érni az életben, a coaching segítségével könnyebben megtalálod majd az erősségeidet, készségeidet és jobban ki is tudod használni azokat.Felfedezhetsz újabb lehetőségeket, szükség esetén újabb stratégiákat dolgozhatsz ki a nehézségek leküzdésében.

 

  1. A coaching szeret gyakorlati feladatokat adni. Nem árt tehát felkészülni arra, hogy a beszélgetések során, sőt még akár otthoni feladatként is szükséges lesz olyan gyakorlatokat elvégezned amelyek az új gondolkodásmód-, viselkedés kialakításában segítenek majd. Ezek gyorsítják a folyamatot, hogy minél előbb elérd a céljaidat.

 

  1. Nincs előre meghatározott haladási üteme egy coaching folyamatnak. A Te ritmusodhoz mérten haladunk majd. A türelmetlenség viszont itt nem kifizetődő, egy alkalommal semmiképpen nem tudunk tartós eredményeket elérni. Tudnod kell, hogy az apró lépések, a kis gyakorlatok készítik elő az utat ahhoz, hogy a mindennapokban győzelmet arathass.

 

Tudom, elfogultan hangzik ha azt mondom, hogy a coaching az egyik legjobb befektetés amit valaha megtehetsz, de ez van. És miért is ne próbálnád ki saját bőrödön és szereznél első kézből tapasztalatokat arról milyen érzés, amikor valaki támogat és ösztönöz, hogy elérd a céljaid. Amikor valaki segít megállapítani mi az, ami gátol, sőt, továbbmegyek, amikor nem kell egyedül kidolgoznod a konkrét lépéseket és nem kell azt érezned, hogy magadra maradtál.

Egy próbát megér, nem? Főleg, hogy az első beszélgetésünk ingyenes. Ennyi Neked is jár!

Gondold át, fontold meg és dönts belátásod szerint.

 

Rácz Beatrix
+36 30 611 3956
racz.batrix@harmonialiget.hu

 

Ha tetszett a bejegyzés, gyere és csatlakozz a Harmónialiget Facebook oldalához,  ahol még több érdekességet olvashatsz.

Pin It on Pinterest